Cum accesezi un credit rapid?

Un credit rapid este un produs financiar disponibil in special la IFN-uri


Institutiile Financiare Nebancare iti pot pune la dispozitie un astfel de produs financiar cu nume generic de 'credit rapid'.

Un credit rapid este acea suma de bani pe care o poti accesa intr-un timp extrem de scurt. e regula suma de bani pe care un astfel de produs ti-o pune la dispozitie este mica, de pana la 2.000 de lei.

Conceptul de 'credite rapide' este unul mai vechi, prezent indeosebi in lumea occidentala si cunoscut sub nume diferite. Indiferent de numele pe care-l poarta, acest imprumut are o simbolistica sugestiva - semnifica acea suma de bani pe care un client o poate accesa intr-un timp foarte scurt, doar in caz de urgenta. Costurile acestor credite fiind foarte mari, este nevoie de o autoimpunere din partea clientilor. Oamenii trebuie sa inteleaga (avand la dispozitie toate informatiile necesare) ca aceste produse financiare sunt destinate unor cheltuieli cu adevarat important - de urgenta.


La noi un astfel de credit rapid nu are aceeasi semnificatie ca in occident. La noi, majoritatea creditelor nebancare sunt vazute ca produse acordate rapid. In ultima vreme si bancile au inceput sa-si lanseze propriile credite rapide (vezi reclamele de genul 'credit instant', 'credit pe repede inainte', 'credit pe loc', etc).

De asemenea, la noi, in Romania, un credit rapid nu este neaparat un credit cu un cost foarte mare. De aceea este bine sa aveti toate informatiile necesare inainte de a va imprumuta. Analizati oferte, comparati, corelati, solicitati detaliile care va intreseaza, si abia apoi luati decizia. Accesarea unui credit nu trebuie sa fie o obisnuinta, trebuie sa fie un rezultat al unei analize financiare temeinice.

Caracteristicile unui credit rapid sunt in general cele care tin de aprobarea permisiva si de timpul scurt in care se pot accesa banii. De asemenea, accesarea se realizeaza de regula online, in conditii foarte comode. Practic, ai nevoie de o legatura la internet, si niste copii dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont.

Sumele ce pot fi accesate printr-un credit rapid sunt in general reduse, iar perioadele de contractare sunt de asemenea mici.

Timpul de accesare pentru ca un produs financiar sa fie numit credit rapid, trebuie sa fie de sub 24 de ore. Acestia sunt termenii in care se discuta astazi rapiditatea.

Pentru ca la accesare nu ti se solicita sa depui garantii (de niciun fel), aceste produse financiare sunt considerate a fi produse de risc. Pentru societatile financiare riscurile de nerambursare sunt ridicate, tinand cont ca ele nu percep garantii pentru banii pe care ti-i imprumuta. O parte din riscuri sunt acoperite de dobanzile practicate - in unele cazuri dobanzile sunt foarte ridicate.

Pentru a accesa un imprumut rapid ai nevoie de doua acte (in majoritatea cazurilor): buletin si extras de cont. Exista diferente de la o societate la alta: unele societati solicita un venit minim, altele o vechime minima, altele doresc fisa fiscala, altele vor o adeverinta de venit, etc. Conditiile de accesare variaza si ele de la un IFN la altul: unele IFN-uri solicita o varsta limita, altele vor sa nu fi inscris in Biroul de Credit cu restante, etc.

Evident, inainte de a te imprumute, este bine sa cunosti piata. Aduna informatii de la mai multe IFN-uri, compara produsele financiare, vezi care ti se potriveste. Calculeaza costurile, calculeaza de ce sume vei dispune, vezi daca poti sustine imprumutul pe perioada dorita, etc. Este important sa analizezi singur daca ai capacitatea financiara sa rambursezi in timp sumele de bani accesate. Ia in calcul ca orice intarziere se transforma in penalitati - penalitati care au valori foarte mari in cazul creditelor rapide.

Postări populare de pe acest blog

Credite rapide online doar cu buletinul

Imprumut rapid fara acte

Cat conteaza cartea de munca in obtinerea unui imprumut?

Credite rapide cu garantie auto

Imprumuturi pentru rau-platnici si restantieri 2016